Luni - Vineri: 9:00 - 21:00
contact@younisdent.ro

Microscopul Carls Zeiss – pentru o precizie superioară

Microscopul Carls Zeiss – pentru o precizie superioară

Astăzi, vă propunem un exercițiu de imaginație. Ce ar fi să ne întoarcem în timp preț de câteva clipe? Să zicem anul 1790. Din senin, o măsea începe să vă facă probleme. Durerea este insuportabilă. Intrați în cabinetul stomatologic, iar doctorul dentist vă face cunoștință cu acest motor dentar.

motordentar

Motor inventat de John Greenwood, folosind drept model roata de tors. Da! Ați citit bine! Folosind drept model roata de tors.
Ei bine, imaginați-vă că acest instrument trebuia manevrat folosind mâna liberă, claritatea era dată doar de lumina de afară, iar precizia era oferită doar de cât de bine vedea dentistul cu ochiul liber.
Din fericire, ca orice alta ramura a medicinei, stomatologia nu a stat pe loc, ci a evoluat de la o zi la alta.

Microscopul a început să fie folosit în medicină încă din secolul 19, iar în ultimii ani evoluția tehnologiei a dus la realizarea unor microscoape cu performanțe remarcabile, fără de care chirurgia în stomatologie ar fi fost de neconceput.

În cabinetul Younis Dent folosim Microscopul Carl Zeiss, cu ajutorul căruia imaginea poate fi mărită de până la 22 de ori, aceasta reprezentând combinația perfectă între claritate și precizia tratamentului efectuat. Dacă în 1790 razele soarelui reprezentau singura sursa de lumină, în cazul microscopului Carl Zeiss calitatea deosebită a imaginii se datorează redării fidele a culorilor și sursei de lumină orientate pe aceeași direcție în care privește medicul, fără umbre.

Doctorii noștri folosesc acest instrument în intervențiile chirurgicale, în tratamentele endodontice – mai ales în tratamentele de canal – și în șlefuirea dinților. Am făcut această investiție în beneficiul pacienților noștri, pentru a ne asigura că tratamentele dentare pe care le realizăm sunt de cea mai înaltă calitate.

Beneficiile utilizării microscopului Carl Zeiss

  • Permite rezolvarea multor cazuri dificile, evitând extracțiile unor dinți care mai pot fi salvați. Ca să nu mai zicem de poziția confortabilă de care se va bucura și medicul și pacientul;
  • Cu ajutorul microscopului, medicul poate detecta fracturile sau perforațiile radiculare care nu pot fi văzute cu ochiul liber;
  • Ajută la detectarea și îndepărtarea rapidă a acelor rupte pe canal;
  • Claritate net superioară care, de fapt, este cheia unui tratament de înaltă precizie și minim invazivă;
  • O poză face cât o mie de cuvinte. Cu ajutorul camerei video incorporate, imaginile surprinse de microscop sunt redate pe monitor, astfel putem explica pacienților noștri pașii tratamentului și rezultatele procedurii.