Luni - Vineri: 9:00 - 21:00
contact@younisdent.ro

Mai ușor, mai rapid, mai bun – Laserul Erbium YAG

Mai ușor, mai rapid, mai bun – Laserul Erbium YAG

Introducere
Stomatologia are o nouă armă în lupta împotriva cariilor dentare! Cea mai modernă inovație a secolului al XXI-lea este laserul Erbium și ar trebui să existe în orice cabinet stomatologic modern, care vrea să țină pasul cu tehnicile și cu instrumentele noi ce apar în lumea stomatologiei.

Foarte mulți pacienți găsesc procedurile realizate cu laserul ca fiind foarte confortabile. Atât de confortabile, încât, în unele cazuri, nu este nevoie de anestezic. Pacienții noștri care au experimentat tratamente cu laserul au spus că nu au simțit mai mult de o simplă atingere și, ocazional, o senzație ușoară de căldură.

Laserul Pluser este un instrument remarcabil, creat special pentru dentiștii care doresc să îmbunătățească experiența pacienților pe care îi au: mai puțin disconfort, mai puțină durere, mai puțin anestezic, ceea ce înseamnă tratamente mai rapide și o recuperare accelerată a pacientului.

Ce este laserul Erbium YAG
Laserul Erbium YAG – poate înlocui cu ușurință freza dentară, fiind capabil să străpungă țesuturile dure ale dintelui și osul, însă este frecvent folosit pentru tratamentul cariilor dentare. Acest laser dentar este considerat o modalitate precisă și eficientă de efectuare a multor proceduri dentare. De aceea, pacienții care doresc siguranță maximă și confort pot opta pentru tratamente cu laserul dentar. Tratamentele cu laser au un cost relativ ridicat și necesită o pregătire suplimentară din partea medicului stomatolog. 

Când îl folosim?
La Younis Dent,  folosim acest laser în multiple tratamente stomatologice :

  • Tratamente pe țesut dur: Tratarea cariilor, prepararea cavităților, îndepărtarea obturațiilor, sigilări, desensibilizări dentare etc.
  • Tratamente pe țesut moale: chirurgie, descoperirea implanturilor, frenectomie, depigmentare, periimplantite, gingivectomii etc.
  • Operații pe os: ridicare de sinus, split, alungire coronară, rezecție apicală

Care sunt beneficiile stomatologiei cu laser ?
Poate vă întrebați care sunt beneficiile utilizării laserului Erbium YAG în tratamentele stomatologice. Ei bine, iată mai jos câteva avantaje care ne-au convins să-l aducem în cabinetul nostru:

Minim invaziv – datorită fasciculului controlat precis, dar și a mișcării lente de tăiere, laserul produce o deteriorare minimă de țesuturi, reducând considerabil durata tratamentului și recuperarea postoperatorie. Spre deosebire de freza dentară, laserul este lipsit de vibrații, ceea ce previne apariția fracturilor de smalț.

Precizie – tehnologia cu laser folosește un fascicul foarte ascuțit de lumină, deci acesta acționează exact în locul în care trebuie făcută incizia.  De exemplu, atunci când se îndepărtează o carie, laserul poate înlătura precis doar partea afectată și păstrează partea sănătoasă intactă.

Confort – și, mai ales, confortul psihologic al pacienților anxioși.  Odată cu eliminarea sunetului insuportabil produs de freză, vă veți simți mult mai confortabil și relaxat pe scaunul stomatologic. De asemenea, nu veți simți nicio durere, cum ar fi cea cauzată de vibrațiile frezei și a căldurii degajate de aceasta în timpul frecării cu dintele.

Mai puțin anestezic – datorită efectului de amorțire dat de laser, anestezia este redusă sau chiar eliminată și, pentru mulți pacienți, acest lucru este cea mai bună parte a terapiei cu laser chirurgical, deoarece îi scapă de temutele ace.

Reducerea sângerării și eliminarea suturilor – sângerarea este redusă la minim și necesitatea suturii poate fi eliminată. Laserul dentar atenuează sângerarea deoarece fasciculul de lumină de mare energie ajută la coagularea vaselor de sânge expuse, împiedicând astfel pierderea sângelui.

Recuperare postoperatorie rapidă – durerea postoperatorie, disconfortul și inflamațiile sunt reduse, iar acuratețea laserului asigură protejarea țesutului sănătos din zonele imediat învecinate și recuperarea postoperatorie rapidă.