Luni - Vineri: 9:00 - 21:00
contact@younisdent.ro

Implantul dentar - soluția ce imită cel mai bine dintele natural

Implantul dentar – soluția ce imită cel mai bine dintele natural

Tot mai mulți oameni, pacienți de-ai mei sau prieteni, mă întreabă în ultima vreme despre implanturi: când se pun, care este procedura, cât durează sau dacă dor. Un pacient mă întreba dacă nu e mai bine să-şi scoată toți dinții care îl dor şi să pună implanturi că să scape de carii şi probleme. Oare e mai bine!?

De cele mai multe ori, oamenii ajung să-şi piardă dinții din cauza bolilor, a traumelor sau din lipsa unei igiene orale corespunzătoare. Dacă nu îi înlocuiești, osul se atrofiază şi devine mai fragil, dinții alăturați se vor deplasa, se vor caria și, în timp, vor cădea. Dacă, din păcate, ai un dinte lipsă, îl poți înlocui prin mai multe metode, fiecare cu avantajele şi dezavantajele ei. Dacă ai dinți alăturați, îți putem face o punte, care se sprijină pe ei, dar îi deteriorează, pentru că trebuie șlefuiți şi apoi îmbrăcați. O altă soluție, cea mai ieftină și mai puțin invazivă, este proteza mobilă, dar este incomodă, pentru că trebuie scoasă de fiecare dată ca să o cureți şi nu poți să mesteci cu ea la fel de bine.

În ziua de azi, implanturile dentare au luat o amploare foarte mare, deoarece implantul reprezintă varianta cea mai sănătoasă şi cea mai de durată de a suplini o rădăcină lipsă, un dinte lipsă. El imită cel mai bine natura: este un șurub cu sau fără spire, care se inserează în os, acolo unde nu mai există rădăcină, iar pe el se fixează coroana. Implantul este recomandat deoarece, în urma unei extracții, se pierde în jur de 45% din volumul osos, iar dacă osul nu este stimulat, se resoarbe şi se atrofiază. Acolo unde punem un implant, osul nu se mai resoarbe, ba dimpotrivă, se regenerează în jurul implantului, fixându-se pe tija lui, datorită presiunii din timpul masticației.

Implantul este ca un copac care are nevoie de un sol rezistent care să-l susțină. Dacă organismul care primește implantul este bolnav, nici implantul nu are cum să reziste la fel de mult că într-un organism sănătos. În clinica noastră, folosim o tehnică de centrifugare a sângelui, Platelet Rich Fibrin( PRF), care ajută organismul să refacă osul sau să vindece țesuturile cu ajutorul sângelui recoltat de la pacient. Prin această tehnică, separăm şi extragem plasmă şi fibrină, substanțe benefice pentru vindecare, și obținem o soluție care apoi se injectează în locul unde s-a făcut implantul. Timpul de vindecare este scurtat mult, iar confortul pacientului este îmbunătățit. Dar, înainte să stabilim dacă pacientul are nevoie de PRF, trebuie să-i evaluăm mai întâi starea de sănătate.

Procedura de înserare a implantului nu durează foarte mult, poate fi gata într-o oră, dar poate avea și o durată mai mare, în funcție de caz şi dacă este nevoie de proceduri suplimentare, cum ar fi adiția de os, liftingul sinusului etc. Nu este dureroasă, pentru că medicina modernă folosește substanțe anestezice, fără de care nu putem face nimic. Ca etape, ar fi în felul următor: după consultația în care se stabilește planul de tratament, medicul recomandă ca pacientul să facă investigații radiologice sau computerizate, investigații care depind de locul unde se va pune implantul și dacă vorbim de mai multe implanturi. Apoi, se vor fixa implanturile în os, iar pacientul se poate întoarce imediat la activitățile lui obișnuite, fără un disconfort prea mare. După ce v-ați pus un implant dentar, puteți face orice activități desfășurați în mod curent. Nu este nevoie de repaus, ci doar să menajați puțin zona atunci când mâncați. După perioada de stabilizare, care poate dura între patru și șase luni, pacientul va reveni la clinică pentru a-i monta bontul şi coroana din ceramică sau din zirconiu. Şi, gata! Dintele e la locul lui!

Pentru noi, cel mai important este să lucrăm împreună cu pacientul, ca o echipă. De aceea, îi explicăm toate etapele tratamentului, ne sfătuim care sunt metodele care i se potrivesc cel mai bine şi îi explicăm că, dacă are o igienă dentară bună, dacă vine la control de două ori pe an şi dacă are obiceiuri sănătoase şi o stare generală de sănătate bună, un implant îl poate tine toată viața. Şi, ori de câte ori are nevoie de un sfat, ne poate întreba.

Sigur, când trebuie să te decizi să-ți pui un implant sau nu, trebuie să ai în vedere avantajele, dar trebuie cântărite împreună cu faptul că un implant este mai scump decât celelalte metode, și că are un timp de vindecare mai îndelungat. Pe de altă parte, rezultatul este cel mai aproape de dintele natural.

Pentru că oricine își dorește să aleagă varianta cea mai bună, mai ales atunci când vine vorba despre sănătate, ne-am gândit la tine când am făcut această oferta: costul unui implant dentar va fi de 1.350 lei în loc de 2.250 lei.

Prețul include:
– consultație;
– status dentar;
– plan de tratament;
– toate manoperele necesare înserării implantului.

Oferta este valabilă până la data de 15.10.2016.
Suntem aici dacă aveţi nevoie de mai multe detalii!

Dr. Maslama Younis, medic specialist în chirurgie dento-alveolară și coordonatorul echipei de medici de la Younis Dent