Luni - Vineri: 9:00 - 21:00
contact@younisdent.ro

Cum alegem periuța de dinți potrivită?

Cum alegem periuța de dinți potrivită?

de echipa Younis Dent

Una dintre cele mai comune întrebări pe care le primim de la pacienții noștri este legată de alegerea periuței de dinți potrivite. De ce? Motivul este simplu: pe lângă vizitele periodice la dentist și pe lângă detartraj,  periuța de dinți este cea mai importantă armă pe care o avem în lupta pe care o dăm în fiecare zi cu cariile și cu alte afecțiuni stomatologice.

Așadar, ce caracteristici trebuie să bifeze periuța de dinți potrivită? Cum este de preferat să fie perii? Ce mărime ar trebui să aibă capul periuței de dinți? Dar mânerul? Periuța de dinți electrică este mai eficientă decât cea clasică?

Deși, la prima vedere, alegerea periuței de dinți potrivite pare relativ simplă, poate deveni o sarcină foarte complicată, pentru că nu avem doar multe opțiuni, dar și probleme dentare diferite.

Tocmai pentru că este atât de importantă, le explicăm pacienților de la Younis Dent că alegerea periuței de dinți potrivite se face împreună cu medicul stomatolog. Prin urmare, înainte să ne gândim la cum ar trebui să fie periuța de dinți, ne uităm la problemele pe care le are pacientul.

De exemplu, dacă un pacient suferă de gingivită sau de probleme parodontale, atunci îi recomandăm să folosească o periuță cu peri moi, care să nu agreseze gingiile și care  să îndepărteze placa bacteriană și resturile alimentare dintre dinți. Periuța de dinți cu peri moi o recomandăm și în cazul pacienților cu dinți sensibili.

O altă curiozitate a unora dintre pacienți este dacă periuțele de dinți cu capul mare sunt mai eficiente decât cele cu capul mic. Le explicăm că, într-adevăr, în timpul periajului, acest tip de periuțe acoperă o suprafață mai mare a dinților. Pe de altă parte, nu reușesc să pătrundă în zonele înguste, greu accesibile, motiv pentru care nu asigură un periaj corect. Acesta este motivul pentru care îi sfătuim pe pacienții noștri să se orienteze către periuțele de dinți cu capul mic, asta chiar dacă curățarea dinților s-ar putea să dureze mai mult decât în cazul celor cu capul mare.

După alegerea perilor și a capului, urmează identificarea periuței de dinți în funcție de mărimea mânerului. Noi le recomandăm celor care pragul Younis Dent să aleagă modelul care le permite să se spele pe dinți într-un mod cât mai confortabil.

O altă întrebare primită de la pacienți este la ce interval ar trebui înlocuită periuța de dinți în așa fel încât să asigure o curățare optimă. În mod normal, ar trebui schimbată o dată la trei luni, dar nu este o regulă, motiv pentru care recomandarea noastră este să fie înlocuită imediat ce se uzează.

Pacienții noștri au vrut să știe și dacă periuța de dinți electrică este mai eficientă decât cea clasică. Adevărul este că ambele sunt la fel de eficiente, atâta timp cât sunt folosite într-un mod corespunzător.

După vizita la dentist, pacienții noștri nu s-au mai simțit depășiți de situație atunci când s-au dus să-și cumpere periuța de dinți potrivită pentru problemele lor. Tu știi ce periuță de dinți este bine să folosești? Dacă nu ai aflat încă, te invităm pe la noi. Stăm de vorbă, ne cunoaștem mai bine și aflăm, împreună, care este periuța de dinți care ți se potrivește cel mai bine!